BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Петима с Ковид 19 са приети в болница само за ден, осем нови случаи на коронавирус, сред които има и лекар

Ямбол, 7.08.2020 г.

Осем нови случаи са регистрирани с коронавирус в Ямболска област, с което броят на диагностицираните в региона стана 274, научи „Делник“ от РЗИ- Ямбол.

След новозаразените има лекар от Ямбол, който е приет за лечение в ямболската болница. Единственото, което научи “Делник” е, че лекарят не е от болницата.

Три от положителните проби са на семейство от Стралджа, две са на заразени от Ямбол, единият случай е на заразен от Болярово, а последният е на мъж на 36 г. от Елхово.

Ден по-рано мъж на 64 г., настанен в Неврологично отделение, е бил с положителна проба и е преместен в Инфекциозно отделение.

От 274 заразени в региона 19 вече са настанени в болница – 15 в ямболската, като само за ден регистрираните с положителни проби са петима, отделно има двама пациенти са в Стара Загора, 1 в Сливен и 1 в София.

На домашно лечение са 35 души, излекуваните от заразата вече са 200. Броят на починалите е без промяна – 20.

Под активна карантина са 98 души, на 4432 карантината вече е изтекла.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!