BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осигурени са ваксини за желаещите да се ваксинират от изборната администрация

Ямбол, 16.02.2021 г.

Осигурени са ваксини за желаещите да се ваксинират членове на Районната избирателна комисия и на секционните избирателни комисии, научи „Делник“ от РЗИ. Доставени са 195 флакона от ваксината „Пфайзер“, което представлява 1170 дози, достатъчни за ваксинирането на 585 души.

Общият брой на ваксинираните в Ямболска област досега е 689 човека, като 297 от тях са получили две дози. Общият брой на поставените ваксинации в региона е 986.

За изминалото денонощие новорегистрераните случаи в Ямболска област са 18, а диагностицираните от началото на пандемията досега е 3996. Активните случаи от тях са 383. В болница са настанени 39 души, на домашно лечение са 344. Излекувани от заразата са 3450, починалите са 163, с четири повече от края на миналата седмишца.

Битката с Ковид 19 през последните дни са загубили мъж на 65 г. от Ямбол с артериална хипертония, който е починал на 15 февруари в МБАЛ „Св. Пантелеймон“; мъж на 67 г. от Елхово със сърдечно и хронично-белодробно заболявания, който е починал в УМБАЛ „Пирогов“ на 14 февруари, мъж на 70 г. от Веселиново без придружаващи заболявания, починал на 12 февруари в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и жена на 88 г. от Ямбол, която е била с положителна проба и е починала в дома си.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!