BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осем са имунизационните центрове за коронавирус в Ямболска област

Ямбол, 502.2021 г.

Осем са имунизационните центрове в Ямболска област, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол. В момента ваксини се поставят само в имунизационния кабинет на РЗИ – Ямбол, който е оборудван и работи от 1 февруари.

Останалите 6 центрове в Ямбол са в МБАЛ „Св. Пантелеймон“, в МБАЛ „Св. Йоан Рилски“, в СБАЛ по кардиология, в ДКЦ – 1, в Карциологичния медицински център и практиката на д-р Бербатов. В Елхово имунизациите ще се извършват в общинската болница – МБАЛ „Св . Иван Рилски“ – Елхово.

Имунизационният кабинет на РЗИ работи от 9 до 13 ч и от 14 до 16 ч. всеки работен ден, но на този етап ваксините са строго определени.

Наред с първите дози на учители в момента в кабинета се поставят и втори дози на медици, ваксинирани пред 21 дни.

Д-р Лиляна Генчева съобщи, че към момента в региона са поставени 632 ваксини, от които 228 вече са с две дози.

Д-р Генчева уведоми, че има покачване на случаите на коронавирус през последните две седмици. В момента в болница са 23 души – 19 в МБАЛ „В. Пантелеймон“, от които един в реанимация, и 4 в частната болница „Св. Йоан Рилски“ в Ямбол.

На домашно лечение са 367, излекувани от заразата са 3277, починалите са с един повече – 156. Под карантина са 303 души. Заради заразен учител има карантинирана групичка в детска градина във Веселиново.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!