BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осем са излекуваните от Ковид 19 в Ямболска област

Ямбол, 15.05.2020

Осем са излекуваните пациенти от Ковид 19 в Ямболска област, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на Регионалната здравна инспекция в Ямбол. Броят им се разминава с изписаните от болница пациенти, защото за да влезе в статистиката на излекуваните всеки заразен трябва да е прекарал карантина от 28 дни, да е преминал през два прегледа и да има отрицателна PSR – проба.

Припомняме, че изискването за изписване от болница е два отрицателни PSR теста в рамките на 24 часа, но след това на пациентите се налага 28-дневна карантина.

Според данните на РЗИ от 92 случая на Ковид 19 в Ямболска област 6 са починали, 8 са излекувани и 78 се водят активни, като по-голямата част от тях са по домовете си.

Към днешна дата в болницата има 31 пациенти – 14 в Белодробно отделение, 12 в Инфекционно отделение и 5 в т. нар. Ковид – реанимация.

Под карантина от началото на март досега са били 2455 души от региона. В активна карантина са 725 души, на 1730 карантината е изтекла.

В сравнение с 4 май, преди избухването на епидемиологичния взрив в Ямбол, карантинираните лица в областта са се увеличили с 617 души. Тогава под активна карантина са били 484 души, а в изтекла – 1354 души.

Припомняме, че спрямо същата дата – 4 май, случаите на заразени в Ямболска област са нараснали близо 5 пъти – тогава бяха 16, 11 дни по-късно – вече са 92. През това време от една от областите с най-малко разпространение на Ковид 19 Ямбол достигна 4-то място в страната сред 27 области.

Разпространението на заразата не е само в ромската махала, от последните 6 положителни проби само един е жител на този квартал. Пет от последните заразени са настанени в болница.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!