BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Болярово стартира проект по програма “Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация- 2020 г.”

От 11 май 2020 г Община Болярово започва реализацията на одобрения за финансиране от Агенцията за социално подпомагане проект по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“, съобщи заместник-кметът Нина Терзиева.
Проектът ще се реализира в 20-те населени места на общината до 19 юни 2020 година. Потребителите, които ще ползват услугата по проекта, са 170 души, които в момента не ползват подобни социални услуги на общината.
Проектът ще подпомогне лица от уязвими групи, които трудно осигуряват средства и не могат сами да задоволят ежедневните си потребности от храна в настоящата ситуация, което ще доведе до ограничаване разпространението на болестта.
Според предварителните проучвания, най-многобройна е групата на лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
От помощта ще могат да се възползват и лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина, както и уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната.
Храната ще им бъде доставяна до дома от частна фирма, която ще изпълнява услугата като кетъринг.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!