BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов антирекорд – 101 положителни проби за ден, случаите надхвърлиха 1700

Ямбол, 21.11.2020 г.

Нов антирекорд за Ямболска област – положителните проби за изминалото денонощие са 101, а случаите на коронавирус надхвърлиха 1700 и вече са 1706.

Големият брой заразени се дължи най-вече на 45-те положителни проби на потребители на Дом стари хора в Ямбол, от които 2 са хоспитализирани, а 43 са оставени за лечение в Дома.

Заболеваемостта в Ямболска област продължава да се „катери“ нагоре – за последните 14 дни по наши изчисления тя вече е 595,73 на 100 000 население. Въпрос на ден – два е да надмине границата от 600 на 100 000 население, но за съжаление и тогава в Ямболска област не би могло да се обособи Ковид – болница и т. нар. „чисти“ болници, защото единственото лечебно заведение, което обслужва спешност във всички направления без кардиология е МБАЛ „Св. Пантелеймон“, а реално областната държавна болница осигурява и най-много легла за Ковид – пациенти.

Възможностите за увеличаване на леглата за пациенти с коронавирус не са големи – МБАЛ „Св. Пантелеймон“ ще обособи евентуално 20 легла в отделението „Уши, нос, гърло“, но в създалата се критична ситуация с Дом стари хора те може и да не стигнат.

В частната болница МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ отделението за вътрешни болести е с капацитет 22 легла, в момента лимитът там е 18 легла за Ковид – пациенти и трудно може да бъде увеличен, защото и там има недостиг на персонал.

В елховската болница все още има легла, там лимитът е 15, но и там проблемът е с кадрите. В СБАЛ по кардиология има обособена стая за Ковид-болни с 4 легла, но тя е само за пациенти на болницата.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!