BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови 4 положителни проби, случаите на Ковид 19 в Ямболско станаха 51

Ямбол, 7. 05. 2020

Нови 4 положителни проби са установени в Ямболска област към 17 часа на 7 май, с което случаите на коронавирус вече станаха 51.  Най-вероятно, положителните проби са на пациенти, приети в ямболската болница и настанени за лечение в Белодробното отделение, за които беше ясно  от направените рентгенологични изследвания, че са заболели от Ковид 19, но се очакваше официално потвърждение.

Казваме най-вероятно, защото на този етап няма официална информация за положителните пациенти в Ямболска област от момента, когато броят им на ден започна да бъде двуцифрено число.

С 51 случая на коронавирус Ямболска област се нарежда на 9 място в цялата страна при условие, че първият случай се появи месец след обявяване на извънредното положение  и само преди 3 дни беше в дъното по брой заболели.

По наши изчисления (официална информация няма и за това) от 51 случая на заразени с коронавирус, 4 са починали, 6 са излекувани, 41 са активни, от които 30 са настанени в болница, а 11 са под домашна карантина.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!