BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На съд за смърт при катастрофа

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Красимир Т. Той е обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на 76-годишен мъж от село Асеново, обл. Ямбол. Престъпното деяние е осъществено на 11.04.2019 г., на път с посока на движение от село Калчево – град Ямбол. Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.1, б.„в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че до катастрофата се е стигнало след като обвиняемият, управлявал лек автомобил, е направил маневра, с която е целял да изпревари движещ се пред него товарен автомобил. В резултат на посочената маневра автомобилът, управляван от обвиняемия, навлязъл изцяло в насрещната за него лента за движение. В този момент по нея се предвижвал автомобил, управляван от пострадалия. В резултат на това, последвал челен сблъсък между двата автомобила, като вследствие на удара двата автомобила се отблъснали назад спрямо първоначалната си посока на движение, след което се установили в покой. Пострадалият починал в УМБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол, където бил откаран след произшествието.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 05.06.2020 г.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!