BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Народният представител и именит български музикант Калин Вельов се срещна с културни дейци от Ямбол

В зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол се проведе среща на народният представител Калин Вельов с областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов и представители на ямболските културни институти.
По-рано днес Вельов посети НЧ „Съгласие“, ДТ „Невена Коканова“, Художествена галерия „Жорж Папазов“, Регионална библиотека „ Г.С.Раковски“ и др.
Вельов е в Ямбол по собствена инициатива. Той си е поставил амбициозната цел да се запознае на място с проблемите на културните институти и на свободните артисти в големите градове на България. Започнал е своята обиколка през месец септември от столицата. „В понеделник и вторник, когато не съм зает в парламентарна зала, аз съм извън София, защото за мен е много важна посоката на мислене, че София не е България. Да, в София са фокусирани много медии, в София е фокусирана по-шумната част от културния сектор, но ако София има два милиона население, останалите пет милиона са извън нея. В София има 200 културни института, в останалите градове са в пъти повече. Така че за мен беше доста важно във всеки град да успея да се видя с колегите от сектор „Култура“. До момента съм обиколил 16 града.“
Вельов изтъкна, че неговата цел е културата да бъде също толкова значима, колкото е и образованието.
„Радвам се, че хора като теб са се заели с тази нелека задача. Надявам се този период да отшуми и да работим заедно. Ямбол има голям потенциал в областта на културата.“, каза заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!