BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Народните представители от БСП подготвят инициатива за гарантирано дистанционно обучение

Ямбол, 18.05.2020

Справка за обхвата на дистанционното обучение на учениците в областта и по общини са поискали народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев от областния управител Димитър Иванов. Това обяви на пресконференция днес в Ямбол зам.-председателят на Народното събрание, на която присъстваха и Николай Пенев и председателя на БСП – Ямбол Кат Георгиева. Целта им е да разберат каква част от учениците са могли да бъдат обхванати ефективно в това обучение, защото според медицинските специалисти е възможно есента да има нов пик на коронавирус и да се наложи отново затваряне на училища.

Идеята им е да подготвят съвместна инициатива на народните представители от областта, на кметовете и на областния управител, която да гарантира, че от есента всеки ученик от региона при нужда ще има възможност да се обучава дистанционно. Подобна подготовка е удачна и при обявяваните всяка година грипни епидемии.

Кристиан Вигенин припомни, че по инициатива на Парламентарната група на БСП бяха дарени лаптопи на ученици от всички области, включително и Ямбол и заяви, че ще продължат да работят по тази инициатива и занапред.

На срещата с областния управител народните представители са се информирали за ситуацията със заразените в областта и за последиците от кризата върху ямболската икономика.

В сравнение с други области безработицата в региона е нараснала с по-малки темпове, големите работодатели не са спрели производство и по-малко фирми и предприятия са спрели дейността си.

Кристиан Вигенин припомни, че само общинските организации на БСП в Ямбол и Елхово успяха да проведат отчетно-изборните си конференции преди обявяване на извънредното положение. Предстои да бъдат проведени конференциите в общините „Тунджа“, Стралджа и Болярово. Според него е реалистично изборът на председател на БСП да стане чак през септември, ако ситуацията с разпространението на коронавируса позволи.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!