BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наградените за 24 май в община Ямбол

Наградените за 24 май в община Ямбол

На 26 май, вторник, от 10:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ ще бъдат връчени наградите за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов по Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол.

В 10:30 часа в залата ще бъдат наградени и отличените с Почетен знак „Герб на Община Ямбол“.

Събитието ще се проведе при закрити врати, съобразно извънредната ситуация в страната и заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Специализираната комисия по присъждане на наградите за област „Образование и наука, спорт“ удостоява с награда на името на Ради Иванов Колесов в категория „Гимназиален етап – индивидуална“ Валентина Попова-Енчева, старши учител по химия и опазване на околната среда в ПМГ „Атанас Радев“.

Приз в категория „Педагогически специалисти с ръководни функции“ получават

инж. Ангел Узунов, помощник-директор по административно-стопанската дейност в ПТГ „Иван Райнов“ Ямбол и инж. Теодора Сулева, директор на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии.

За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката награда на името на Ради Иванов Колесов получава Димитър Чамов, старши учител по физическо възпитание и спорт в ЕГ „Васил Карагьозов“.

Екипът на Начално училище „Проф. П. Нойков“ е удостоен с наградата в категорията за преподавателски или научен екип.

С почетен знак „Герб на Община Ямбол“ са отличени Стоянка Стефанова, старши учител по музика и изобразително изкуство в ЕГ „Васил Карагьозов“, Йорданка Йорданова, магистър по начална училищна педагогика, старши учител в ОУ „Николай Петрини“, Радостина Грозева,  магистър по български език и литература, старши учител в ОУ „Николай Петрини“, колективът на Детска градина „Червената шапчица“ и Димитър Димитров, читалищен деятел на НЧ „Пробуда-1909“.

Наградата за изкуство и култура на името на Жорж Папазов ще бъде връчена на големия български живописец, график и илюстратор Иван Димов за изключителния му принос в българското изобразително изкуство и популяризирането му в Европа и света при откриването на традиционната изложба „Светлината“ на Художествена галерия „Жорж Папазов“, едно от традиционните събития от програмата на Деня на Ямбол, на 8 юни.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!