BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мобилно приложение ще помага на туризма в Ямбол и Одрин

Ямбол, 6.08. 2020

Мобилно приложение на три езика ще помага за развитието на туризма в Ямбол и Одрин. Това стана ясно на пресконференция на Евроклуб Жена, неправителствената организация, която работи по трансграничния проект  „Съвместен пътеводител – съвместен мобилен пътеводител за промоция на Одрин и Ямбол като туристически и културни дестинации“ съвместно с Асоциация на младите бизнесмени от турска страна.

Проектът се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП България – Турция 2014–2020, продължителността му е 15 месеца с бюджет 112 000 евро. Срокът за изпълнение е до май 2021 г.

Проектът цели популяризиране на Одрин, Турция и Ямбол, България – като съвместна туристическа дестинация, за привличане на повече посетители в трансграничния регион и увеличаване на равнището на туристическите приходи.

Свободно достъпното мобилно приложение ще работи на български, турски и английски език и ще улеснява туристическите дейности в региона на Ямбол и Одрин, по модерен и съвременен начин, предоставяйки информация за наличните природни и културни забележителности.

Освен него по проекта ще се осъществят обучения в Ямбол и Одрин на представители от туристическия бранш и заинтересовани страни по темата „устойчив туризъм“, изготвянето на два съвместни туристически маршрута, отпечатването на брошура представяща туристическа информация за забележителности от региона на Ямбол и Одрин.

Проектът планира да приключи с мащабно събитие в Ямбол, имащо за цел да промотира устойчивия туризъм в региона, чрез опазване на околната среда.

Събитието планира да привлече над 100 участници, които да почистят  открити пространства в града около паметници и да демонстрират своята съпричастност към поддържането на природните забележителности.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!