BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Ямбол Катя Георгиева отговаря на въпроси на граждани

На предизвикателството на гражданина Валентин Славов, отправено към всички кандидати за кметове на Ямбол в социалните мрежи, отговори Катя Георгиева. Тя попълни, наречения от самия автор „Открит ЛЕКСИКОН въпросник до всички кандидат кметове на гр. Ямбол“.

Ето въпросите и нейните отговори:

  1. Ще се въведе ли дисциплина по отношение на домашните любимци, които така усилено наторяват всяко зелено пространство? Как?

Категорично трябва да се въведе ред за домашните любимци за разходки в обществени територии. В момента действа Наредба за регистриране, разплод и стопанисване на кучетата на територията на община Ямбол , приета 2001 г., актуализирана 2003 г. В нея не е предвидена санкция за подобно „наторяване“. Трябва да се приеме нова наредба, която да отговаря на нуждите и общински служители да следят за спазването й. При срещите ми по квартали хората се оплакват от този проблем и аз се ангажирам да намеря решение.

  1. Ще имаме ли велоалея? Къде и кога?

Велоалеи са необходими на Ямбол. Виждаме, че доста ученици от ПМГ „Атанас Радев“, например, използват велосипеди, за да ходят на училище, и е необходимо да гарантираме тяхната безопасност. Къде ще има велоалея могат да определят специалистите, аз се ангажирам да го възложа и да контролирам да се случи възможно най-бързо.

  1. Ще се въведат ли санкции за неподдържана недвижима собственост и прилежащите и терени? (Не искам повече да плащам на маршируваща кохорта метачки с метли на рамо)

Собствениците на недвижими имоти трябва да поемат отговорност за външния им вид, но по регламент чистотата на обществените територии е ангажимент на общината и той не може да се прехвърля върху граждани, които плащат данъците си. Общината трябва да засили контрола за изпълнението на услугата за почистване, за която общината плаща на частна фирма и досегашният кмет през юли е сключил договор за следващите 4 години.

  1. Колко бройки е сега Общинската администрация, и Вие с колко щатни бройки ще управлявате?

С бюджет 2019 се финансират близо 190 души общинска администрация – 129 са на държавно финансиране и 49 са дофинансирани с общински средства. Отделно в общинските предприятия са назначени 147 души (честно е от тази бройка да извадим 17 щата на Камерен оркестър „Дианополис“, които са включени в едно от общинските предприятия). Рано е да определя точната бройка на администрацията, трябва да се направи анализ на действащата структура и тогава да се помисли за нейната оптимизация. Мога да се ангажирам само, че няма да раздувам общинска администрация, за да си осигурявам подкрепа на избори, както беше досега.

  1. Коя е тази 1-на дума с която ще охарактеризирате града ни, пред един чужденец?

Богатата история на Ямбол ще впечатли чужденците, но както гласи и девизът на града, идваме от древността, но трябва да отидем в бъдещето.  И аз мисля, че с активната политика да привлечем младите хора и да им създадем условия да се завърнат ще го направим.

Купуването и провадането на гласове е престъпление 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!