BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местни избори 2019: „БСП за България“ започна кампанията открито с ямболци

1

Открито с ямболци „БСП за България“ даде старт на кампанията в Ямбол за местните избори. Без да са качени на сцени и подиуми, кандидатите за общински съветници и кандидатът за кмет като единен екип застанаха пред съгражданите си, за да дадат ясен знак, че не поставят пречки и бариери, а очи в очи с хората ще чуват проблемите им и ще предлагат верните решения.

Пред ямболци бяха представени с образованието, реализацията и опита им всички 37 кандидати за съветници, които ще бъдат опора на кандидата за кмет и гаранция, че като единен екип заедно предлагат и ще изпълнят по-добрите идеи за развитието на Ямбол.

2„Подкрепете кандидатите за общински съветници на БСП, защото те не само имат куража да кажат, че сегашното управление греши и хората не се чувстват добре, но и сили и енергия да го променят, обърна се към множеството представителят на гражданската квота и на бизнеса и кандидат за общински съветник Любомир Миролесков.

„В Ямбол цъкат две екологични бомби – сметището, което прелива и река „Тунджа“, която тече всеки ден с различни цветове. Това трябва да се промени, а ние имаме идеи как да стане“, каза представителят на коалиционния партньор от клуб „Екогласност“ Росица Бакалова.

3Мими Караколева сподели мотото, което я води като учител, че няма значение какво правиш, какви успехи си постигнал, ако не възпиташ и не образоваш учениците. Тя припомни, че децата на Ямбол са на последните места по грамотност в цяла България и изтъкна, че нейна кауза, като част от екипа, носител на новото начало, е тази черна статистика за Ямбол да бъде променена. „Аз залагам и ще работя да повишим качеството на образованието в Ямбол, за да може ямболските деца от последна позиция да бъдат на едни от първите места“, каза още тя.

DSC02090„Реших да подкрепя младостта, защото вярвам, че тя е носител на новото в политиката, на политика, ориентирана към хората, не към лични интереси и власт. Напълно се доверявам на младите добре образовани и с опит кандидати от листата, които са в този град и работят за него, каза другият представител на гражданската квота в листата, началникът на „Спешно отделение“ д-р Недялка Влахова и пожела Ямбол да има здраво и щастливо население.

DSC02115От позицията на опита си в местната власт като общински съветник, защитавал интересите на гражданите, Мариета Сивкова сподели, че е отстоявала твърдо позиции, противопоставяйки се на силните на деня.

Тя припомни, че през изминалите 4 години единствено БСП е чувала  гражданите и с конкретни действия е ставала изразител на волята им.

„Време е от конструктивна опозиция да станем управляващо мнозинство в община Ямбол! Заедно можем да го постигнем!“, обърна се към хората Мариета Сивкова.

3q„Изправям се пред вас като млад човек с професия, сподели вторият в листата д-р Райно Георгиев и допълни: „Без колебание, когато завърших преди повече от 10 години се върнах в родния град, защото смятам, че камъкът си тежи на мястото и никой не бива да забравя родното и родния край. Тук в този прекрасен град аз срещнах моята невероятна съпруга, тук отглеждаме нашата дъщеричка, тук се реализирам като лекар. Искам с общи усилия – с мъдростта на опитните, с дързостта на младите да направим Ямбол красив и спокоен град за всички нас“. Няма пет- шест, защото всички сме за 56, призова Райно Георгиев.

Image12„Боря се за вашето доверие, а не само за вашия глас“, обърна се към ямболци водачът на листата и кандидат за кмет Катя Георгиева.

„Участието ми в тези избори е израз на желанието ми да вложа сили и умения нашият град да бъде хубав, уреден и удобен за живеене, а хората в него да се чувстват ценени и защитени“, каза тя и разясни, че не е провокирана от лични амбиции или желание за реванш, защото това са разрушителни, а не съзидателни сили.

4„Аз съм гражданин на Ямбол.  Не приемам дългата червена светлина на всички светофари в града и отчаяните пътници на градския транспорт, висящи с часове по спирките. Не приемам огромния размер на  Синята зона, от която всички посиняваме от яд. Не приемам високите такси и цени на услугите в Ямбол и липсата на места за паркиране по малките улички. Не съм съгласна с липсата на отношение към задържането на младите хора тук, към качеството на образованието и към проблемите на местното здравеопазване. Да не говорим за закопчаната община, в която се влиза по-трудно и от египетските пирамиди; за самотните хора на самотните пейки в един все по-самотен и тъмен град, но пък с ярко осветен център, където дори и ехо няма, за да ти отговори. Град, в който, за да започнеш работа първо трябва да станеш член на управляващата партия, в който самочувствието идва не от постигнатото, а от длъжността и парите;  в който управник е страхът, а не вярата; в който сигурността е като хладилника ни, ако има – има….“, емоционално изрази мотивите си защо иска ново начало за Ямбол Катя Георгиева. Тя призова хората, когато гласуват, да не избират най-красивите обещания, а този, който би могъл да ги изпълни. „Държа на ценности като морал, почтеност, загриженост, професионализъм, спазено обещание. За мен това не са празни понятия“, каза още Катя Георгиева и допълни: „Аз съм дете на този град, аз нося Ямбол в сърцето си и поемам отговорност пред вас за неговото по-добро бъдеще“.

6За официално начало на кампанията „БСП за България“ заложи на ямболските таланти, вместо на външни звезди и на помпозни концерти. Децата на „Белканто“ и танцьорите от клуб „Ямболско настроение“ направиха откриването емоционално, човешко и въздействащо като добър старт на новото начало на Ямбол.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!