BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местни избори 2019 – АБВ откри кампанията си в Ямбол с призив за чест, достойнство и морал

2

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на община Ямбол Йордан Милков откри предизборната си кампания и представи листата от кандидати за общински съветници тази вечер, 7 октомври 2019 г. За да изрази подкрепата си, в Синия салон на читалище „Съгласие“ бе и проф. Любомир Халачев, председател на Обществения съвет на АБВ и член на изпълнителното бюро на АБВ.

Официалното откриване започна със стихотворението „Приказка за честта“ от Христо Смирненски не случайно – кандидатът за кмет на ПП АБВ Йордан Милков е филолог и директор на Езиковата гимназия в града, но и първите му думи към събралите се членове и симпатизанти на партията бяха: „С чест, 1достойнство и морал влизаме в битката за спечелването на местните избори на 27 октомври 2019 г.“ Той подчерта, че е време да повярваме в себе си, да вземем съдбата си в свои ръце. Време е да дадем подкрепа и доверие на професионалиста, да изберем личността. „Време е! Да изберем кмета, който ще представлява и ще работи за гражданите на Ямбол. Сега е моментът да станем работодатели на кмета и да му поискаме оставката, когато предаде доверието ни“, заяви Йордан Милков. Той официално пое ангажимент за смяна на 12-годишния едноличен и корупционен модел на управление; електронно управление на общината; безплатни детски градини; ефективно ползване парите на данъкоплатците без увеличаване на данъците и такса смет 3през следващите 4 години; стабилна общинска икономика; възстановяване символите на Ямбол; намаляване обхвата на синята зона и изграждане на безплатни паркинги.

Представен беше екипът от съмишленици по пътя към победата и успеха – листата от 14 кандидати за общински съветници. „Моралът трябва да се върне в политиката и конкретно в община Ямбол“, категоричен бе вторият в листата и досегашен общински съветник от ПП АБВ Драгомир Димитров. Той даде пример с общинските съветници на досегашния кмет от ГЕРБ, който сега се кандидатира като независим. През целия мандат те го подкрепяха, без да IMG_0797дават обяснения за действията си, а на последната сесия го бламираха, макар да черпеха облаги чрез него през тези 4 години.

„Време е общината да спре да работи като търговско дружество в  интерес на определени хора и да върнем властта в ръцете на хората“, бе посланието на третият в листата Атанас Христов. Друг кандидат за общински съветник – Георги Бодуров, подчерта важността на местните избори, защото чрез тях пряко участваме в управлението на общината, избирайки свои представители за кмет и общински съветници.

„Смисълът на промените беше във всеки град, във всяко село да можем сами 4да ръководим нещата, от които зависи нашия живот“, припомни в словото си проф. Любомир Халачев. Той подчерта, че АБВ се бори парите да отиват в общините, а там добрият кмет да има възможност да работи, а не финансите да се дават по волята на един чиновник на централно ниво. Гостът подчерта, че „има една огромна пречка в България, която е затиснала като камък всички интереси, желания и мечти на хората и им пречи да живеят нормално и това се нарича корупция. Липсата на корупция е най-голямата инвестиция в една държава“.

Проф. Халачев изброи три неща, които са задължителни, за да се ръководи DSC02463един град или една община: „Трябва да знаеш, че всеки ден се ходи на работа; от общинските пари не се краде; трябва да знаеш, че всеки момент оставката ти е в джоба – не във вътрешния, а във външния.“

Той бе категоричен: „Искаме да има ясна и разбираема демокрация, а тя не може да съществува там, където има корупция, насилие, скрити сили, тайни договорки.“ Проф. Любомир Халачев изрази увереността си в доброто бъдеще на Ямбол с кандидата за кмет и листата за общински съветници от ПП АБВ, на които пожела успех.

С гласа си на местните избори всички ние предопределяме бъдещето на Ямбол за следващите 4 години. Възможността за промяна е с № 14, бяха финалните думи, прозвучали на срещата, която прерасна в диалог между кандидатите и гражданите.

DSC02472 DSC02496 IMG_0808 IMG_0814 DSC02481IMG_0809

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!