BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Майка и дъщеря дариха икони на храм в Стралджа

Евелина и Йолина Костови, майка и дъщеря, направиха дарение за храма „Св.Архангел Михаил“ и на Община Стралджа. След като двете имали нещастието да преживеят трудното лечение на КОВИД 19 и получили сумата от направена застраховка, взели своето решение да дарят тези средства до стотинка. Йолина веднага предоставила своите 500 лв. на Община Стралджа с пожелание да бъдат използвани за подпомагане лечението на нуждаещ се съгражданин. Ръководството на общината изразява своята благодарност за благородния жест на един млад човек с обещанието средствата да бъдат насочени за спасяване на човешки живот.
Евелина, която е радетел за подпомагане на църквата в Стралджа, подарява закупените от нея десетки икони на същата стойност. Сред тях са „Вси български светии“, „Св.Троица“, „Св.Богородица“,“Дванайсетте Апостоли“, „Св.Константин и Елена“, „Св.Козма и Дамян“, „Св.Трифон“, “Св.Екатерина“… „Направихме дарението от сърце, защото душата ни го поиска!“, скромно споделя Евелина. Голяма част от иконите са изработени в Гърция, а след като научава за идеята, лично майсторката също се присъединява и дарява една от любимите си икони / „Покров Богородичен“ /на стралджанския храм с пожелание да го посети.
От църквата в Стралджа потвърждават, че за последните години това е най-голямото дарение на икони с пожелание за здраве и благослов на всички християни.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!