BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кристиан Вигенин: Промяната на пешките не води до промяна в цялостната политика

Промяната на пешките в министерството няма да доведе до промяна на цялостната политика във водния сектор и за опазване на околната среда, коментира на пресконференция в Ямбол зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин внесения от БСП вот на недоверие.  Той припомни и че предишният екологичен министър не изпълни поетия към ямболските народни представители ангажимент да потърси и предостави повече информация за регионалното депо край Ямбол след зададен от тях парламентарен въпрос. Това, според него, е индикатор, че или се подхожда напълно безотговорно, или около това депо има неща, които и самият министър не желае да станат публично достояние.

Кристиан Вигенин уточни, че ако вотът на недоверие не мине, ямболските депутати от БСП ще внесат ново питане, в което ще допълнят и въпроси за отпадъците, които са складирани край депото, за които подаде сигнал екологична организация.

Във връзка с протеста на жители на община „Тунджа“ за състоянието на пътя Калчево-Победа-Челник той поясни, че протестиращите ще им предоставят цялата документация за този пътен участък, а те като народни представители се ангажират да проведат среща в Агенция „Пътна инфраструктура“, за да сигнализират на място за проблема.

Според него натискът трябва да продължи, защото един протест няма да стресне управляващите и да ги накара да си свършат работата за сигнализацията и ремонта на пътния участък.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!