BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кристиан Вигенин е одобрен за водач на листата на „БСП за България“ в Ямболски избирателен район

Ямбол, 3.02.2021 г.

Досегашният ямболски народен представител Кристиан Вигенин е водач на листата на коалиция „БСП за България“ за Ямболски избирателен район. Неговата кандидатура, заедно с водачите на останалите 30 избирателни района,  беше одобрена от Изпълнителното бюро на левицата и предстои да бъде утвърдена от Националния съвет.

По време на номинациите и петте общински организации в Ямболска област изразиха подкрепа за него като кандидат за народен представител и водач на листата.

Кристиан Вигенин е зам.-председател на БСП по международна дейност, външна политика и европейски въпроси. В 44-то Народно събрание беше зам.-председател на парламента. Той е и член на Президиума на Партията на европейските социалисти и вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

В Ямболски избирателен район той е водач на листа на БСП за трети път – през 2005, 2017 и 2021 г.

На този етап той е и единственият обявен водач от всички политически партии и коалиции в 31 многомандатен избирателен район.

Водач за листата на “БСП за България” за Бургаски избирателен район за втори път ще бъде роденият в Ямбол предприемач Петър Кънев.

Пресцентър на БСП

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!