BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кристиан Вигенин в Мароко: необходимо е по-активно практическо сътрудничество със страните от Южното Средиземноморие

IMG_20191004_104015352~2

„Трябва да засилим практическото сътрудничество със страните от Средиземноморието в областите от общ интерес като миграцията, опазването на околната среда, енергетиката, борбата с трафика на хора и на културни ценности, както и в кибер сигурността“. Това каза зам.-председателят на Народното събрание и вицепрезидент на Парламентарната асамблея на ОССЕ по време на Есенната сесия на организацията, посветена на сигурността в Евро-Средиземноморския регион и ролята на ОССЕ, която се провежда в Маракеш, Мароко.

IMG-8aef3a0f663158c76d38654eca078e6b-V~2Вигенин подчерта, че устойчивото развитие, икономическият растеж и свързаността играят ключова роля за укрепването на общата сигурност и приветства инициативите на ОССЕ за засилване на сътрудничеството с партньорите от Средиземноморието по икономически и екологични въпроси.

„Обръщам внимание на важната положителна роля, която играят младите хора за засилването на сигурността и стабилността в региона на ОССЕ и на Средиземноморието и подкрепям дейностите на ОССЕ, които целят окуражаване на младежкото участие и засилване на диалога и сътрудничеството.“, подчерта Вигенин в обръщението си към участниците.

IMG-86a05d5180729c483f9c1ca6bb47a6ee-V~2Вицепрезидентът на ПА на ОССЕ настоя да се засили връзката между парламентарното и правителственото измерение на ОССЕ по въпросите на Средиземноморието и изтъкна важния сигнал, който дават парламентаристите с това, че за пръв път Есенна сесия на Асамблеята се провежда не в една от 57-те страни-членки на ОССЕ, а в страна-партньор като Мароко.

Есенната сесия на ОССЕ по традиция започна с т.нар. Средиземноморски форум, който тази година е на тема “Модели на сътрудничество Север-Юг и икономическа свързаност на Средиземноморския регион в глобализирания свят”.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!