BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кристиан Вигенин: БСП първа обяви водачите на листи за предстоящите избори

Ямбол, 8.02.2021 г.

БСП е първата политическа сила, която обявява своите водачи на листи за предстоящите парламентарни избори, подчерта на пресконференция в Ямбол Кристиан Вигенин и уточни, че Националният съвет в събота окончателно ги е одобрил с онлайн гласуване и е определил местата на гражданската квота и на коалиционните партньори. За област Ямбол местата на гражданските квоти са трето и четвърто място от общо осем.

Кристиан Вигенин съобщи, че най-младият водач на листа от БСП е Явор Божанков на 31 г. във Велико Търново, като се пошегува, че все още държи „рекорда“ за най-млад водач, защото през 2005 г., когато оглави листата за народни представители от БСП в Ямбол е навършил 30 г. по време на кампанията. Най-възрастният водач е Велизар Енчев на 68 г. в Хасково. 7 от водачите са нови лица, 23 имат парламентарен опит. Ямболският депутат подчерта, че Ямбол ще продължи да има силно лоби и в следващия парламент, защото роденият тук предприемач Петър Кънев също запазва водачеството си в област Бургас.

Кристиан Вигенин изтъкна, че желанието му е било да води листата на БСП в Ямболски избирателен район, защото с опита му от последните 4 години може да бъде още по-полезен в следващия мандат на областта. Той благодари на всички общински организации на БСП, които на техния най-висш форум – общинските конференции, са взели решение да го предложат и подкрепят като водач на листата.

До края на тази седмица предстои областните съвети на БСП да подредят и целите листи на кандидатите за народни представители, а процедурата изисква Националният съвет на левицата да ги одобри.

Кристиан Вигенин подчерта, че ще водят позитивна кампания с конкретни предложения за страната и за областта, за да могат гражданите да знаят за какви политики гласуват.

На пресконференцията присъстваха и областният председател на БСП Митко Андонов и общинският председател на БСП – Ямбол Катя Георгиева.

Митко Андонов изтъкна, че за тяхна чест за водач на листата в Ямбол е одобрен зам.-председателят на БСП и с него Ямболска област ще бъде представена достойно в следващото Народно събрание, защото Кристиан Вигенин е доказал с работата си, че отстоява позиции и ще направи всичко възможно за поставяне и решаване проблемите на региона.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!