BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Ямбол предлага второ намаление на числения състав на администрацията в община Ямбол

На редовна сесия на Общински съвет – Ямбол, която ще се проведе на 28 януари, четвъртък, ще бъде гласувано предложението на кмета Валентин Ревански за намаляване със седем щатни бройки на числения състав на администрацията в община Ямбол, считано от 1 февруари 2021 година.

Освобождаване или съкращаване на служители няма да има, защото това са вече освободени позиции.

Ако Общинският съвет приеме предложението на кмета, намаляване с по една бройка ще бъде извършено в Дирекция „Култура, спорт, младежки дейности, туризъм и връзки с обществеността“, Дирекция „Деловодно и информационно обслужване и ЦАО“, Отдел „Европейско финансиране и програми“, Отдел „Хуманитарни дейности“, Отдел „Регистрация и гражданско състояние“, Дирекция „СПООР“ и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Всички останали звена в структурата остават непроменени по численост на служителите.

Предложението е за намаляване със седем щатни бройки на числения състав на администрацията в община Ямбол след анализ на наличния състав  и отчитайки факта, че работният процес протича без проблеми.

Използваните средства от местни приходи за дофинансиране на щатните бройки в Дирекция „Деловодно и информационно обслужване и ЦАО“, Отдел „Европейско финансиране и програми“ и Дирекция „Сигурност, превенция и опазване на обществения ред“ са в размер на 51 000 лева и ще се предостави възможност те да бъдат реализирани за капиталови разходи.

Пресцентър на община Ямбол

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!