BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на община Болярово Христо Христов: Наш дълг е да помним!

Болярово, 6.09.2020 г.

Уважаеми жители на община Болярово,

Скъпи сънародници,

Днес, 6-ти септември, отбелязваме едно от най-значимите събития в българската история – Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Тази дата е свята за всички българи, защото е доказателство, че, когато решим, можем сами – без чужда намеса, да извоюваме правата си и своето единство, както и да го защитим.

Важна е особено за нас, които живеем в районите, откъснати от България с Берлинския договор от 1878 г., защото след 6 септември 1885 г. нашите селища отново са част от Родината!

Преди 135 години нашите предци с високо вдигната глава отхвърлят решенията, наложени им отвън, доказвайки, че са единни в стремежа си за достоен живот.

Наш дълг е да помним, идеите, които ни завещаха дейците на Съединението в продължение на заветите на Апостола на свободата Васил Левски, да ги предадем на нашите деца и внуци и да ги направим съпричастни към гордостта от акта на обединението на България.

Поклон пред паметта на героите!

Нека вярваме в тяхното верую – СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА! Да помним, че България е силна, когато е единна!

В Деня на Съединението отправям към Вас искрените си пожелания за здраве, щастие и успехи.

Честит празник!

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!