BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметовете на Кабиле, Дражево и Хаджи Димитрово се срещнаха с ръководството на EVN

Ямбол, 11.02.2021 г.

По повод зачестилите токови удари и прекъсване на електрозахранването в района на селата Кабиле, Дражево и Хаджи Димитрово, областният управител Димитър Иванов организира среща на кметовете на населените места с новият регионален мениджър на EVN в България Александър Сипек, Калина Трифонова и инж. Здравко Братоев.

И тримата кмета Георги Динев, Дяко Дяков и Тодор Тодоров описаха проблемните ситуации с токови удари и спиране на електрозахранването, които зачестиха от началото на новата година в населените места от община „Тунджа“. Това се случва за пръв път в такива размери през последните 7-8 години, подчертаха кметовете. Това не планирано спиране на електричеството води след себе си както проблем за битовите абонати, така и за малките бизнес производства в района. Особено проблемно бе в този период за протичащото онлайн обучение на учениците в тези три населени места.

След направените сигнали от страна на областния управител, инж. Братоев от EVN информира за извършената от него проверка, направени констатации и взети мерки. Действително от компанията са установили завишено изключване на тока е периода от началото на януари до 9 февруари. Установени са няколко проблема, които са довели до тези аварийни ситуации. Проблеми има в някой чужди технически съоръжения, като например депото за отпадъци, където има голямо събиране и прелет на птици. В периода е имало и редица ремонти на мрежата на ИСО, които също са довели до спиране на ел.захранването.

От 9 февруари няма вече аварийно спиране и токови удари поради въведената нова схема на захранване, информира инж. Братоев. Другото важно, което предприемат специалистите от EVN е в следващите 45-50 дни монтиране на птицепротектори около сметището, които ще спират навлизането на птици и прекъсване на ел. захранването в района.

Областният управител Димитър Иванов благодари за взетите мерки и за прекия диалог с кметовете на населените места от засегнатите райони.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!