BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Йордан Камджалов „докосна“ ямболци

Големият диригент Йордан Камджалов очарова Ямбол, но този път не с музика, а като човек, споделил съкровено своя мироглед и светоусещане. Той гостува на града на 24 юни като част от инициативата „Добрият пример“, която срещна търсещите ямболци и с личности като Милен Врабевски и Теодосий Теодосиев.

За уникалността на събитието красноречиво говори и това, че лично големият учител Теодосий Теодосиев дойде в Ямбол, за да чуе Йордан Камджалов.

Преди да излезе пред събралото се множество от Ямбол и от съседни областни градове, гостът поздрави лично големият учител.

Йордан Камджалов сподели, че идва за втори път в Ямбол, като си припомни, че пред 15 години е гостувал като диригент по покана на оперния певец Георги Султанов. Той побърза да се извини за всичко, което не е знаел тогава и не го е разбирал и оцени страховития шанс, даден на начинаещия диригент, „да прави“ Моцарт и Хиндемит.

Дискусията премина под формата на въпроси и отговори. С присъщата си излъчваща добронамереност и любов към човека Йордан Камджалов застана пред ямболската публика безкрайно откровен и разсъждаващ върху зададените му въпроси на момента. „Нека да си говорим, нека да сме заедно. Аз съм на ваше разположение, нямам никакви отговори, ще ги намираме заедно“, каза той и час и половина отговаря на въпросите на публиката, които в началото бяха плахи, но след това неспирни.

С дълбочината на мисълта и с откровеността си Йордан Камджалов успя да постигне „докосването“, за което говореше, че осмисля всеки концерт и всяка среща с хората.

За това допринесе и финала на вечерта, когато гостът предложи всички да направим нещо заедно – произнасяне на думи в хор, сякаш да усетим и сетивно това докосване.

(Б. р. Въпросите и отговорите ще публикуваме отделно в своеобразно интервю на ямболци с Йордан Камджалов)

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!