BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Значителен ръст на хоспитализациите, увеличават се и новозаразените в Ямболска област

Ямбол, 11.02.2021 г.

Значително са се увеличили хоспитализираните болни с коронавирус в Ямболска област, показват данните на РЗИ – Ямбол. Днес те са 47, докато в края на миналата седмица бяха 23. Основно болните са настанени в ямболските болници МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и МБАЛ „Св. Йоан Рилски“, но има и хоспитализирани в други градове.

Общо 3944 са диагностицираните с коронавирус в региона от началото на пандемията досега. Активните случаи са 489, от тях 442 са на домашно лечение. Излекувани от заразата са 3296 души, починалите са 159, с трима повече от края на миналата седмица. Лошата новина е, че сред загубилите битката с Ковид 19 е и мъж на 56 г. от Ямбол без придружаващи заболявания. Той е постъпил в тежко състояние на 6 февруари направо в Ковид – реанимация и същия ден е починал. Другите две жертви на коронавируса са мъже на 70 г. и на 83 г. от Ямбол, които са имали придружаващи заболявания.

Под карантина са 444 души, сред тях са и два класа – един първи клас на ОУ „йордан Йовков“ заради заразени учителки и паралелка осмокласници в Гимназията по икономика заради заразен техен съученик.

Освен дифузното заразяване в региона се очертават и две огнища във фирми в „Репродуктор по свиневъдство“ – Калчево и в строителна фирма, която работи на обект в Нова загора.

Сред заразените през последните дни отново има учители в детска градина, но не се е наложило да карантинират групичка, защото не е имало контакт с децата.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!