BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За качеството на водата

Проби на вода от 17 населени места в област Ямбол са взети и изследвани от служители на РЗИ-Ямбол през първата половина на месец януари. Броят изследвани проби питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показатели, включени в постоянния мониторинг са 8, сочи още справката за отчетения период. От тях  с неотговарящи показатели на изискванията на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели при консуматорите от централно водоснабдени населени места, е водата в селата Палаузово и Джинот. Там са отчетени по-високи нива на ешерихия коли и коли форми. 

При консуматорите от обществени местни водоизточници са взети 6 проби. От тях с отклонения в показателите са местните обществени чешми в Джинот, Иричеково, Палаузово, Миладиновци и Генерал Инзово. Изследванията са показали завишени нива на нитрати, ешерихия коли и коли форми. 

Във връзка с констатирани нарушения във водоснабдяването инспектори на РЗИ са съставили два акта на служители на „ВиК“ЕООД.  За отчетения период няма  случаи с доказана причинна връзка между инфекциозните заболявания и влошените качества на питейната вода,  показва още справката. 

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!