BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Затвор за закана за убийство

Ямбол, 2.09.2020

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Христо Ж. Той е подсъдим за това, че се е заканил с убийство на жена от град Ямбол с думите: „Ще те убия, ще те убия, този път те убих“!, Ще те изсуша! и др., като заканването би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му. Престъплението е извършено на 29.12.2018 г. в град Ямбол. То е квалифицирано по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК.

Христо Ж. е подсъдим и за това, че противозаконно е отнел сумата от 100 лева от владението на същата жена, използвайки за това сила и заплашване. Престъплението е осъществено  на различни дати в периода 29.12.2018 г. – 07.01.2019 г. в град Ямбол.  То е квалифицирано по чл.198, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на продължавано такова.

Присъдата на Районен съд – Ямбол е постановена по реда на съкратеното следствие. Съдебният акт може да бъде обжалван пред Окръжен съд – Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!