BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заразените с коронавирус в Ямболско станаха 56

Ямбол, 8.05.2020

Заразените с коронавирус в Ямболска област станаха 56, след като от Националния оперативен щаб съобщиха за още девет положителни проби (4 регистрирани преди 17 часа на 7 май, а 5 след 17 ч.).

От Националния оперативен щаб съобщиха и че един от заразните медици е в Ямбол, с което случаите на медицински специалисти вече се увеличи на 4 – трима лекари и един санитар.

От тези 56 положителни за Ковид 19 случаи 4 са починали, 6 са излекувани, а 46 са активни, като една част са настанени в болница, а други са изолирани в домовете си.

По данни на д-р Валентин Вълчев, зам.-директор по медицински дейности в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол в болницата има 25 пациенти с положителни проби – 13 в Инфекциозно отделение, 9 в белодлобно отделение и 3 в т. нар. Ковид-реанимация.

Процесът с приемането на пациенти е много динамичен, всеки ден линейки отвеждат нови болни от ромската махала, но заразените с Ковид – 19 от последните дни не са само от този квартал на Ямбол.

Днес по обяд изтича 24-часовата дезинфекция на Второ отделение по вътрешни болести и то ще заработи отново. Вчера то беше затворено заради санитар, дал положителна проба след контакт с болен пациент.

Снощи до късно в болницата са правили реорганизация на леглата в болницата, за да могат да бъдат приемани и пациенти с други заболявания, съобщи още д-р Вълчев.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!