BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна имунизирането на учители в Ямбол

Ямбол, 5.02.2021 г.

С желаещите да се ваксинират учители от ПГ „Васил Левски“ и ПМГ „Ат. Радев“ започна днес имунизацията на педагози в Ямболска област, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол. Ваксинацията се извършва в новия имунизационен кабинет на РЗИ – Ямбол, който е оборудван с необходимите фризери и работи от 1 февруари.

Общо 450 души са изявили желание да бъдат ваксинирани в сферата на образованието, но списъците са отворени и към тях се присъединяват и нови кандидати, съобщи вчера Стойко Стойков, началник на Регионалното управление на образованието – Ямбол.  361 са желаещите учители от общо около 1570 (б. р. около 23 %), от непедагогическия персонал желаещите да се ваксинират са 89 от около 750 души (б. р. около 12 %). На този етап са осигурени ваксини за 42 учители.

Преподавателят по история Деян Брънков от ПМГ „Ат. Радев“ коментира, че е решил да се ваксинира, защото ваксините са спасили хората от доста болести, той като историк е учил за пандемии и е давал за пример на своите ученици какво се случва с Испанския грип и че взима повече жертви, отколкото Първата световна война. „Никой не може да даде 100 – процентова гаранция, но според мен е по-добре да се ваксинирам, отколкото да не го направя“, коментира още той и сподели, че повечето от колегите му ще се ваксинират, има и такива, които са изкарали болестта и имат антитела, но има и малка група, които няма да се ваксинират.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!