BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Емоциите с Лятно кино – Ямбол продължават с поредните два любими филма

Ямбол, 28.08.2020

Петъчната вечер на 28 август предлага на жителите и гостите на града  интригуващата семейна комедия „Таралежите се раждат без бодли“ /1971 г./ на режисьора Димитър Петров, заснет по сценарий на Братя Мормареви. В ролите зрителите могат да видят Ивайло Джамбазов, Нейко Нейков, Петър Пейчев, Андрей Слабаков, Иван Аршинков, Димитър Цонев, Кирил Петров и др. Прожекцията е с начален час 21:00.

Група десетгодишни деца отстояват независимостта си в училище, на улицата и вкъщи. Начините им да се противопоставят на възрастните и да преодолеят липсата на разбиране са толкова изобретателни, че те в края на краищата успяват да направят за посмешище родителите, учителите си и своите съседи. След много перипетии, успехи и неуспехи и благодарение на детската солидарност, те успяват да отвоюват обратно футболната си топка, паднала в минаващ камион.

В събота вечер, 29 август, отново от 21:00 часа, е ред на най-добрия пълнометражен филм за 1985 г. „Господин за един ден“. Комедията е създадена през 1983 г. по разказите „Чуждоземецът“ и „Господинът“ на сценариста Никола Статков, с режисьор Николай Волев. В ролите: Тодор Колев, Йорданка Стефанова, Ицхак Финци, Николай Пашов, Павел Поппандов, Иван Обретенов, Силвия Въргова и др.

Сюжетът на филма ни пренася в 20-те години на XX век. Беден музикант с многолюдно семейство е готов да пожертва всичко, което няма, заради илюзията за друг живот. Копнежът му е по-красив от реалността и мечтата му е жива, докато не се сбъдва… Но сбъднатата мечта се оказва ненужно скъпа и никак не съвпада с представите му. Илюзията рухва, Пурко отново е последният бедняк на село, но вече без нищо друго освен изтерзания си дух, който го издига над мизерията, за да надуе отново кларинета.

Организатор на летните киновечери е Община Ямбол. Входът е свободен.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!