BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екип военнослужещи от Ямбол трети ден помагат на населението в района на наводнението в Димчево

Ямбол, 6.02.2021 г.

Военнослужещи от батальона в Ямбол помагат за преодоляване на последствията от наводнението в района на село Димчево, област Бургас. Формированиe от 42 механизиран батальон – Ямбол трети ден оказва помощ на населението след наводнението от придошлата река Факийска. То е специализирано да действа  в подобни ситуации и действа на основание искане на областния управител на Бургас и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

11 военнослужещи, с ръководител на специализирания екип капитан Димитър Димитров, с три единици техника и три моторни помпи отводняват площи в района на помпената станция край селището. Трети ден, в непрекъснат режим на работа, те изпомпват залялата дигата вода и я  извеждат към язовира. Екипът военнослужещи продължава да изпълнява задачите си в бедстващия район и в почивните дни.

Това е поредното участие на батальона в помощ на населението при наводнение, след февруари 2015г., когато река Поповска излезе от коритото си. Тогава военнослужещите прокарваха канали за оттичане на водата от наводнените участъци и и дворове на къщи в Боляровското село Попово. Сега, когато наводнените земеделските площи са над 75% и ситуацията е по-сложна, те действат за овладяване последствията в района на помпената станция край селото.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!