BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Една трета от наетите в Ямболска област са в преработващата промишленост

Ямбол, 19.02.2021 г.

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Ямбол в края на декември 2020 г. са 27.8 хиляди, показват данните на отдел “Статистически изследвания” – Ямбол. Спрямо края на септември 2020 г. наетите лица се увеличават с 0.6%, а в сравнение със същия период на предходната година намаляват с 0.2%.

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение в края на декември 2020 г. в обществения сектор са 6.9 хил., а в частния – 20.9 хиляди. Спрямо края на септември 2020 г. наетите лица в обществения сектор намаляват с 0.3%, а в частния сектор се увеличават с 0.9%. В сравнение със същия период на предходната година наетите лица в обществения сектор регистрират ръст с 2.3%, а в частния сектор намаляват с 1.0%.

Структурата на наетите лица по икономически дейности в края на декември 2020 г. показва най-голям относителен дял на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост“ – 32.2%, „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ – 14.8% и „Образование“ – 9.1%.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!