BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Единадесет киновечери под звездите на Ямбол с любими български филми

Ямбол, 7.08.2020 г.

Топлите летни месеци предполагат за повече време на открито и Лятното кино в прохладния Градски парк на Ямбол е една чудесна възможност то да бъде оползотворено приятно и пълноценно.

Тази година любителите на седмото изкуство в града ще преживеят незабравими емоции с обичани и вечни български филми от фонда на Националния филмов център.

Напълно обновеното Лятно кино отваря врати на 14 август, петък, от 21:00 часа, със силно въздействащия и любим на поколения българи филм на режисьора Иван Андонов по романа на Владо Даверов „Вчера”. Всяка вечер в сряда, петък и събота, любими актьори от златните класики на българското кино ще радват ямболските зрители – „Войната на таралежите”, „Селянинът с колелото”, „Сиромашко лято, „Комбина”, „Крадецът на праскови”, „Таралежите се раждат без бодли”, „Господин за един ден”, „Куче в чекмедже”, „Мъже в командировка”. Филмовият летен празник ще завърши на 5 септември, събота, с филма „Оркестър без име”, запомнен с култовите си реплики и песни и гледан от над 2 млн. зрители.

Инициатор и организатор на събитието е Община Ямбол. Намерението и желанието на общината е да утвърди Лятното кино в града като ключово място за общоградски събития  и прояви, които обогатяват културния живот на града. Входът за всички филми е свободен. Прожекциите през август са с начален час 21:00, а през септември – от 20:30 часа.

Лятното кино бе реновирано и облагородено в началото на месец юли.  Старите амортизирани пейки бяха заменени с чисто нови удобни седалки. Прилежащото пространство около киното бе почистено от излишната растителност, мястото е озеленено и облагородено с цветя. Настилката бе почистена и поправена. Оградата и входът на обекта също бяха ремонтирани и освежени. Дейностите бяха извършени от ОП „Паркове и зони за отдих и спорт”.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански изказва благодарност към всички, които работиха за обновяването на пространството на Лятното кино в Ямбол. “Пожелавам на ямболци незабравими летни спомени с любими български филми”, допълни още той.

Подробна информация за програмата на Лятното кино може да бъде видяна на страницата на Община Ямбол www.yambol.bg, както и на официалната фейсбук страница на общината – https://www.facebook.com/yambolofficial, на която ще бъде отразявана всяка евентуална промяна поради влошени метеорологични условия.

Община Ямбол призовава: Спазвайте въведените противоепидемични мерки!

Пресцентър на община Ямбол

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!