BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дъждът „вкара“ в зала детската премиера на ДТ „Невена Коканова“

Ямбол, 4.09.2020 г.

Драматичен театър „Невена Коканова“ отново отваря за децата невероятния свят на приказките с детската премиера „Магьосницата от долната земя“. Тя трябваше да бъде представена на открита сцена от западната страна на Читалище “Съгласие” на 4 септември от 11 ч., но заради дъжда ще бъде в залата на театъра.

„Магьосницата от долната земя“ от приятеля на театъра Панчо Панчев ни пренася в света на вълшебното, с подсказване от Братя Грим, и тяхната „Баба Хола“. Една завладяваща, вълшебна история, в която трудолюбието е възнаградено, а мързелът наказан.

Две различни сестри следват мистериозния път през кладенеца в царството на Баба Хола. Единият носи злато, другият лош късмет като награда за качествата им състрадание и трудолюбие, мързел и егоцентричност. Разказът довежда децата в долната земя, където маргаритката и крушата говорят, а вълшебникът Мокрьо върши своите чудеса. Магическа, прекрасна, завладяваща приказка, изпълнена със забавни диалози, танци и песни. Популярна мъдрост казва, че „доброто винаги е по-силно от злото” така е и в нашето представление. Несъмнено новата продукция ще бъде прекрасен подарък за децата и техните родители, за всички, които обичат приказките и театъра.

Режисьор на постановката е Атанас Жеков – Кроко, сценографията е на Ванина Цандева, а костюмите на Александрина Игнатова.

Музиката е на Пламен Мирчев (Мирона), текстът на песните на Волен Митев.

В представлението участват – Даниела Райчевска, Капка Валентинова, Цветелина Кънева и Георги Ружичка.

На 8-ми септември от 10.30 ч. „Магьосницата от долната земя“ ще се играе на нова сцена – на площадка “Ален Мак” в градския парк, а на 15,16, 25 и 30-ти септември отново на откритата сцена от западната страна на Читалище “Съгласие”.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!