BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До 20 март избирателите могат да поискат да гласуват по настоящ адрес

Във връзка с произвеждането на избори за народни представители на 4 април 2021 година избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателните списъци по настоящ адрес, подавайки лично с документ за самоличност заявление Приложение № 12-НС по образец в сградата на Община Ямбол, в Центъра за административно обслужване, всеки работен ден от 08:00 часа до 18:00 часа, в срок до 20 март 2021 година включително.

За избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да подават заявление Приложение № 14-НС в срок до 20 март 2021 година включително в сградата на Община Ямбол, в Център за административно обслужване, всеки работен ден от 08:00 часа  до 18:00 часа.

Заявлението трябва да е саморъчно подписано с приложено към него копие на документ на ТЕЛК / НЕЛК. То може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на общинската администрация по населените места, в които се води регистър на населението /органите по чл. 23, ал. 1 от Избирателния кодекс/ по постоянния адрес или по настоящия адрес, когато е направено искане по чл. 36 ИК лицето да бъде вписано  в избирателните списъци по настоящ адрес.

За повече информация: Диана Аркова, началник на отдел „Регистрация и гражданско състояние” в община Ямбол, тел. 046/681211.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!