BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Димитър Иванов: Предстоят още много и важни проекти за Ямбол и областта, с които държавата се ангажира

Ямбол, 15.02.2021 г.

След посещението на министър-председателя Бойко Борисов в област Ямбол, оглед на място на конкретните предстоящи проекти, които стартират, направиха областният управител Димитър Иванов, кметът на Ямбол Валентин Ревански, Димитър Николов и д-р Димитър Рунков.

На кръстовището на магазин „Практикер“ тече ремонтът на околовръстен път „Юг“, реализиран от Областно пътно управление. Освен в основния път, който ще изведе трафика извън града, държавата ще инвестира и в ново кръгово кръстовище на изхода на Ямбол. Министър-председателят Бойко Борисов пое този ангажимент към кмета на Ямбол и към гражданите.

Като продължение на добрата държавна политика към здравното осигуряване на хората в областта, дойде и новината, че след довършването на ремонта на Новата болница в Ямбол, държавата ще отпусне и средства за оборудване, медицинско и технологично, за новия болничен комплекс. Министър-председателят изрази очакване, че след като има избран изпълнител за довършване на болницата, ръководството ще се справи със сроковете и до края на годината Ямбол и гражданите на областта ще се лекуват в нова болница. Новината бе посрещната със задоволство от директора на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Димитър Рунков, който коментира, че нова модерна сграда и нова модерна техника са категорична предпоставка за привличане и на нови кадри и отлично обслужване на пациентите.

От посещението на министър-председателя в Ямбол можем да отбележим още два много важни новини коментира областният управител Димитър Иванов: „Това на което държахме да стартираме и ще се случи още в началото на месец март  е основният ремонт на изключително натовареният и използван пътен участък между Елхово и Окоп, част от главен път I-7. Радостно е, че и проектът за лекоатлетическата писта на стадиона в областния град е готов и ще бъде финансиран от Министерство на младежта и спорта. Това са все ангажименти поети и изпълнявани от държавата“, каза още Иванов.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!