BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Димитър Иванов: Новата болница на Ямбол може да бъде завършена до края на годината

Продължилата от края на 70-те години сага със строителството на нов болничен комплекс в Ямбол е на път да приключи. От обещаните 27 млн. лв. през 2019 г. от премиера Борисов за довършването на сградата, са приведени 13,5 млн. лв.

 Областната болница „Св. Пантелеймон“ е строена в по-голямата си част преди век –  в павилионен  стил. Заведението има 29 отделения, разположени в 17 рушащи се сгради. През 1979 г. започва строителството на нов болничен комплекс, в който да се пребазира  тогава окръжната болница. Строежът е замразен и до днес остава незавършен.

На обявената тръжна процедура за довършване на сградата са се явили 2 строителни и 11 фирми за строителен надзор. “Няма значение, коя от фирмите ще спечели правото за строителство, защото това е един социален проект, от който се нуждаят и жителите на областта и лекарите. През територията на ямболска област минават главен път 1-7 от  България за Турция и АМ „Тракия“, каза областният управител на Ямбол Димитър Иванов. Той изрази надежда, че фирмите ще проявят благоразумие, защото става дума за здравето на хората. “Срокът на изпълнение е 12 месеца. Надявам, че при добри темпове на работа до края на тази година болницата ще бъде завършена“, подчерта Иванов и припомни, че през годините за целта са били обещавани 37 млн. лв, но в момента цялата сума е намаляла до  27 млн. лв. 

Източник: www.bnr.bg

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!