BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца садят цветя в детските заведения на община “Тунджа”

На 07.07.2020 г. се проведе интерактивно семейно занимание на тема „Цветно ни е“ в Детска градина „Изворче“, с. Кабиле и филиалите в с. Дражево, с. Хаджидимитрово и с. Безмер, състоящо се в групово засаждане на цветя в тревните площи на дворовете на детските заведения.

Деца, педагози, персонал от детските градини, родители и екипи на проект „Желани пространства“ заедно подготвиха местата за цветните градинки и засадиха с общи усилия около 400 стръкчета различни цветя. Децата участваха активно и в последвалото поливане с вода. Цветята са дарение от разсадник „Нановски“, с. Братаница, област Пазарджик за община „Тунджа“. Заниманието има за цел да насърчи в децата екологично мислене, опознаване на природата и да ги възпита да отглеждат, да се грижат и да се радват на заобикалящата ги среда в детската градина.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!