BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дейностите по облагородяване на местност Ормана продължават

Ямбол, 27.08.2020

Община Ямбол продължава дейностите по възстановяване на местност Ормана. Районът е почистен, служители на община Ямбол изградиха две места с пейки и маси, предстои да бъдат монтирани и допълнителни. Използвани са и старите плочи от ремонта на центъра, които не са счупени при тяхното премахване, за да бъде изградена пътека към чешмата. Материалите не са нови, но могат да бъдат използвани. Гражданите на Ямбол ще могат да използват и течаща вода, благодарение на общите усилия на служителите на Община Ямбол и нашия съгражданин Минчо Минчев. Проби от водата са дадени към РЗИ-Ямбол, за да бъде установено дали тя може да бъде използвана и за питейни нужди.

Във връзка с изграждането на спортни игрища за футбол и волейбол служители на ПГЗ „Христо Ботев“ извършват фрезоване на почвата, преди да бъдат затревени с тревна смеска определените за това места.

Припомняме, че до 15 октомври автобусна линия № 11 изпълнява курсове до Ормана всяка събота и неделя.

Ръководството на Община Ямбол отново изказва благодарност за оказаната финансова подкрепа от страна на Държавно горско стопанство „Тунджа” – Ямбол, както и към всички, които се включиха във възстановяването на Ормана със средства или с труд. Кметът на Ямбол Валентин Ревански моли гражданите на Ямбол да бъдат отговорни и да пазят местността чиста!

Пресцентър на община Ямбол

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!