BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две години затвор за ямболлия, нахапал свой съсед и полицейски служител

Ямбол, 03.06.2020 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол, след постигнато споразумение в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Красимир Т., нахапал свой съсед и полицейски служител. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че е причинил две телесни повреди на Костадин М. (след удар с лопатка за смет по лицето и ухапване в областта на дясната ушна мида), телесна повреда на Костадин К. (след удари с юмрук и лопатка за смет в главата), като деянията са извършени по хулигански подбуди. Красимир Т. е причинил и телесна повреда на полицейски служител (след като го отхапал предмишницата му). Престъпленията са осъществени на 02.05.2019 г. в град Ямбол. Те са квалифицирани по чл.131 от НК.

По време на разследването е установено, че Красимир Т. се е скарал със своите съседи Костадин М. и Костадин М. Двамата пострадали правили ремонт на пейките пред блока, тогава към тях се приближил подсъдимият, който започнал да ги обижда. Нахвърлил се върху тях и им причинил телесните повреди. Пострадалите се обадили на телефон 112, след което на място пристигнали служители на ОД на МВР – Ямбол, които отвели подсъдимия в районното управление. Там той се държал провокативно, което наложило да му бъдат сложени белезници. В този момент извъртял главата си и отхапал предмишницата на един от служителите, като разкъсал униформата му и от раната започнало да тече кръв.

Наказанието е общо за трите деяния и ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Ямбол, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!