BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Ямбол ще има подвижна избирателна кутия за хората с увреждания, заявленията за гласуване по настоящ адрес са 124

    Общо 124 са заявленията за гласуване по настоящ адрес, подадени в община Ямбол. От възможността да упражнят правото си на глас на предстоящите местни избори можеха да се възползват граждани, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места на територията на Република България. Необходимото условия за участие във вота бе желаещите да имат настоящ адрес в Ямбол към 26 април 2019 г. включително.

    Хората в неравностойно положение, които са изразили желание за гласуват с подвижна избирателна кутия, ще могат да се възползват от това улеснение. Общо 20 са подадените заявления – два пъти повече от изискуеми минимум от поне 10 такива. Гражданите с трайни увреждания ще могат да упражнят правото си на глас в домашни условия. Възможността е в сила и при втори тур на изборите.

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!