BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Ямбол започна ваксинацията с „Астра Зенека“

Ямбол, 19.02.2021 г.

В Ямбол вече започна ваксинация с „Астра Зенека“, научи „Делник“ от РЗИ. Първите 6 ваксини са поставени вчера, днес има извършени още ваксинации. Доставката за Ямбол е 80 флакона, които съдържат по 10 дози – т. е. 800 дози. При тази ваксина не е необходимо да се пази доза за втора „игла“, защото срокът за поставянето на втората доза е по-голям.

До вчера бяха поставени 1125 дози ваксини, от които само 6 са на „Астра Зенека“, другите са само „Пфайзер“. Ваксинираните с по две дози са 392, а ваксинацията е достигнала до общо 733 души от областта.

Днес са извършени 185 имунизации от служители на РЗИ – Ямбол. Едновременно върви ваксинация на педагогически и непедагогически персонал в учебни заведения в региона, на социални заведения, на членове на РИК и свързани с изборната администрация.

Днес е предоставена ваксина на Кардиологичната болница, където ваксинацията ще започне от понеделник, личните лекари също до дни ще получат ваксини. Те са предали списъците с желаещи да се ваксинират пациенти на РЗИ. Данните са, че общо 3647 души са се записали, че искат да бъдат имунизирани срещу Ковид 19.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!