BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В община “Тунджа” продължава “Топъл обяд в условията на извънредна ситуация”

“Тунджа”, 31.08.2020 г.

На 27.08.2020 г. община „Тунджа“ внесе искане за удължаване срока на проект „Топъл обяд в условията на извънредна ситуация в Община „Тунджа“ до 31.10.2020 г. Това ще е третото по ред анексиране на Договора между Община „Тунджа“ и Агенцията за социално подпомагане.

Капацитетът на проекта е 170 места, но от началото на неговото стартиране през м. май 2020 г. до края на м. август, топъл обяд и подкрепа в домашна среда са получили 198 лица от рискови общности, живеещи на територията на 16 населени места.

Освен готовата храна в работните дни от седмицата, потребителите имат възможност да ползват дейности, свързани със съпътстваща подкрепа, като закупуване на хранителни продукти или вещи от първа необходимост, лекарства и др. със средства на ползвателите.

Общата финансова подкрепа се осигурява от Агенция за социално подпомагане и до 31.10.2020 г. ще достигне размер на 62 118.00 лв.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!