BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Военен хеликоптер гаси пожара край Лесово, в Недялско са изгорели 7 постройки

Ямбол,8.08.2020 г.

Хеликоптер от авиобаза “Пловдив” се включи в гасенето на пожара край Лесово, който все още не е овладян. Официалната информация на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” за пожара е: “На 07.08.2020 г. в 14:44 ч. в ОЦ при РДПБЗН- Ямбол е получен сигнал за пожар в сухи треви храсти в землището на с. Лесово, общ. Елхово, обл. Ямбол. За мястото на произшествието е изпратен екип от РСПБЗН – Елхово. При пристигане служителите установяват, че пожарът се е разпространил на голяма площ и са повикани допълнителни сили и средства, общо 7 пожарни автомобила на РДПБЗН-Ямбол. В гасенето се включиха и служители от ДГС- Елхово. Пожарът е обхванал над 5000 дка сухи треви и храсти. Гасителните действия се извършват в силно пресечена и трудно достъпна местност, като част от  зоната на пожара е недостъпна за наземна техника. Няма опасност за населените места”.

В момента горят сухи треви и храсти в посока- българо-турската граница, но далеч от граничния пункт. В близост до село Лесово вече няма горящи площи, твърди кметът Димитър Бившев. Той обясни за БНР, че е останало едно огнище, малко по- близко до селото в едно дере в посока река Тунджа, но достъпът до мястото е лош. В момента по него се работи и се следи за нови огнища, защото вятърът се е усилил.
В гасенето на огъня са включени 6 противопожарни екипа, служители на горското стопанство и земеделска техника. Овладяването на пожара е затруднено, заради пресечения терен и силния вятър, който непрекъснато променя посоката си.
Другият голям пожар в Ямболска област е в с. Недялково, общ. Стралджа, където има изгорели 7 постройки (необитаеми къщи и селскостопански постройки), съобщават от ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”. В гасенето участват 2 пожарни автомобила от РДПБЗН-Ямбол. Няма загинали и пострадали.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!