BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Болните от Ковид 19 в Ямболска област станаха 35

Ямбол, 6.05.2020 г.

През последното денонощие има установени с PCR тест 8 положителни проби на COVID 19 на територията на Ямбол, съобщават от Областния медицински щаб. Двама мъже и шест жени са установените с коронавирус инфекция. 6 от положителните проби са на лица, живеещи в ромската махала на Ямбол, двама от заболелите са от други квартали на града.

Всички тези лица с положителни проби за  COVID  към момента са хоспитализирани в МБАЛ “Св. Пантелеймон”.

За Актуалната ситуация след сутрешната визитация в МБАЛ информация от заместник-директора по медицинските дейности д-р Валентин Вълчев: “Към момента в Инфекциозно отделение са 18 болни, 12 с доказан COVID. За 5 от пациентите се очакват резултатите от пробите. Един от пациентите е с отрицателни проби и се очаква утре да бъде изписан. Двама от болните са настанени в COVID реанимацията.

В пневмофизиатричното отделение се лекуват 19 болни с пневмония. Всички са изследвани за коронавирус.

Областният медицински съвет призовава хората да спазват мерките за дистанция и изолация, както в ограничения квартал, така и в другите квартали, за да се локализира вируса по-бързо и не се допусне разпространението му.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!