BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Базарът за мартеници в Ямбол ще работи от 17 февруари до 1 март включително

Ямбол, 4.02.2021 г.

На 10 и 11 февруари, сряда и четвъртък, в Центъра за услуги и информация в Община Ямбол ще се подават заявления по образец за издаване на разрешение за разполагане на преместваемо съоръжение на базара за продажба на мартеници.

Той ще функционира от 17 февруари до 1 март включително и ще бъде организиран по утвърдена схема в обхвата на централна градска част на Ямбол /ул. „Георги С. Раковски“, площад „Освобождение“, улица „Цар Освободител“, улица „Търговска“ и улица „Джон Атанасов“/, площад „Боровец“ и в жилищните квартали на града – „Диана“, „Георги Бенковски“, „Златен рог“.

Търговската дейност се осъществява върху места с площ 4 кв.м..

За първа зона таксата за участие е 187,20 лева с ДДС, за втора – 156 лева с ДДС. Допълнително се заплащат 10 лева за издаване на разрешение по чл. 56 от ЗУТ. Таксата за участие се внася при подаване на заявлението.

Кандидатите ще получават разрешенията си в Центъра за услуги и информация в Община Ямбол от 15 февруари, понеделник.

В базара могат да участват еднолични търговци, физически и юридически лица. Всеки участник има право да кандидатства лично само за едно място за целия период.

Във връзка с усложнената извънредна епидемична обстановка, свързана с разпространението на КОВИД-19, търговците трябва стриктно да спазват всички противоепидемични мерки.

Пресцентър на община Ямбол

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!