BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Архимандрит Димитрий: Не идвайте в храмовете, молете се вкъщи

„Не идвайте в храмовете, за да избегнем тази зараза“, това призова архиерейският наместник архимандрит Димитрий след среща с членове на Областния медицински съвет във връзка с предстоящите християнски празници. „Нека всички да се пазим, колкото е възможно да ограничим излизането, защото можем да се молим и в вкъщи“, допълни още архимандрит Димитрий.

Службите за Цветница и за Великден ще бъдат в храмовете, но църковни служители ще съблюдават да се спазва дистанцията между богомолците.

За храмовете се прилагат и специални мерки за дезинфекция – на всеки половин час иконите, с които християните имат досег, се забърсват със спирт, всички столове се почистват, закупени са дизенфектанти, които се ползват постоянно.

Отделно РЗИ ще извърши дезинфекция на храмовете в Ямбол и на манастирите край Кабиле и на Бакаджика преди Цветница и преди Великден.

„Господ да помага на всички, да им даде разум да бъдат отговорни и да не излизат“, отправи послание към ямболци архимандрит Димитрий.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!