BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

АБВ – Ямбол представи листата си за парламентарните избори

Ямбол, 11.02.2021 г.

Председателят на АБВ Румен Петков представи на 10 февруари в Ямбол водача на листата за Ямболски избирателен район – Антон Коджабашев. По думите му той не се нуждае от представяне, защото е трикратен световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести, носител на българската гордост и човешко достойство. Самият водач каза, че е на 61 г., баща на 2 деца и  ще води две листи – в Ямбол и Бургас. Той сподели, че би могъл да допринесе за популяризиране на АБВ. Водещ за него мотив да се съгласи бил, че сам взима решение. Задачата им на тези избори е да направят така, че с промените децата да живеят по-добър живот.

Областният лидер на АБВ Здравко Златаров обяви останалите в листата. Той уточни, че са били номинирани 32 кандидати, но Областният съвет се е спрял на 7. За избора им на водач той разясни, че са искали да бъде коректен и честен човек, доказал се в в дадена сфера. Втори в листата е Тодор Виолетов Вълчев на 54 г. от Ямбол, с висше образование, частен бизнес, баща на две деца. На трето място е Желязко Стоянов Дичев. Той е представител на община „Тунджа“, с висше образование, с частен бизнес, семеен с 2 деца. Четвърти е Филип Андонов Филипов от община Елхово, висше образование, собствен бизнес, семеен с 2 деца. На пето място е Ангел Иванов Ангелов от община Стралджа, земеделски производител, семеен с 2 деца. Шести е Атанас Христов Христов от Ямбол, на 46 г., с висше образование, управител на застрахователен брокер, семеен с две деца.

Седма в листата е  Гергана Тенева Трънкова, на 53 г., със собствен бизнес, семейна с 2 деца.

На осмо място е Здравко Стефанов Златаров, на 53 г., с висше образование, управител на застрахователна компания, семеен с 1 дете.

Всичко хора в листата са честни, почтени, специалисти, които застават пред избирателите с лицето и с името си, заяви още областният председател.

„В секциите е по-безопасно от магазините и просто трябва да излезем и да гласуваме. Много е важно да гласуваме, защото режимът на Борисов има 3 инструмента – купеният вот, административно-принудителния вот и корпоративно-зависимия вот, а начинът да се противопоставим е масово участие в изборите“, обърна се към хората лидерът на АБВ Румен Петков. Според него в резултат на налагания страх през миналата година са умрели 15 000 българи повече в сравнение с предходните години, а от тях 7600 нямат Ковид 19, т. е. Те са загубили живота си,защото не са потърсили лекарска помощ, защото не са могли да влязат в болница и от страх от общуване. „Бойко Борисов е регулировчикът на смъртта в България“, заяви Румен Петков. Той призова българските избиратели да подкрепят АБВ, защото те искат да върнат нормалността – нормалността в атмосферата, нормалността в човешките отношения.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!